BIOGRAFI


För att ringa in mig själv för er som besöker min hemsida så är jag uppvuxen i det lilla samhället Hjärup i Skåne tillsammans med min familj. Sommrarna 2011 & 2012 var åren då jag började testa mina vingar om vart min sångröst skulle kunna ta mig då jag sommarjobbade båda sommrarna som sångerska i en akustisk ensemble. Denna ensemble turnerade på olika platser och tillställningar inom Staffanstorps kommun och jag fick bekanta mig med att stå inför publik och sjunga. Tidigare än så har jag uppträtt inför publik som medverkande i en barnmusikal samt uppträtt i dansshower på Månteatern och Stadsteatern i Lund. Passionen för att skriva tog form tidigt i form av dikter, sagor och låtttexter och jag sjöng mycket karaoke där hemma.

Skapandet i form av ord fanns med mig sen jag i princip lärde mig att skriva. Min medverkan i den akustiska ensemblen fick mig till att vilja utforska potentialen i mig själv ännu mer. Hemma såg jag mycket upp till sin storebror och blev inspirerad av hans sjungande och spelande på gitarren och jag kände att jag också ville göra det och började plinka fram melodier till mina låttexter.


När jag långt senare tog studenten så blev slutresultatet att jag på egen hand surfade runt och hittade en folkhögskola uppe i Åsa, Halland där det skulle starta upp en alldeles ny Singer-Singwriterlinje. Livet fick en vändning när jag blev antagen dit. Direkt efter studenten 2013 så for jag alltså iväg och flyttade till Löftadalens Folkhögskola där jag bodde under ett års tid och dök ner i kreativiteten. Där fick jag tid till att utvecklas och finna mitt egna uttryck och jag fick bekräftelse på att min sång och låttexter berörde människor. År av skrivande formades till min första Ep "Hjärnspöken" som släpptes 2017 och är producerad av mig och Christopher Fossto tillsammans. En tid startade jag ett band, vi hade ett gäng spelningar och gick bland annat direkt vidare till semifinal i musiktävlingen Emergenza. Idag håller jag aktivt igång med mitt musicerande på olika vis. Jag arbetar som aktivitetsledare på en daglig verksamhet där jag bland annat är en del av musikgruppen. Som aktivitetsledare i musikgruppen innefattar några utav mina arbetsuppgifter att jag bland annat spelar in deltagares musikprojekt tillsammans med deltagarna, lär ut instrument, lär ut om inspelning, låtskrivande samt är körledare. Ägnar även mycket tid i hemmastudion åt musikproduktion (som jag även studerat på Sigtuna folkhögskola under 1 termin. Jag känner mer än någonsin att jag börjat hitta mitt egna sound på ett vis som aldrig förr men  experimenterar även gärna med olika genrar - så länge berättandet i texterna ligger i fokus.