BIOGRAFI


Stina växte upp i det lilla samhället Hjärup i Skåne tillsammans med sin familj. Sommrarna 2011 & 2012 var åren då Stina började testa sina vingar om vart hennes sångröst skulle kunna ta henne då hon sommarjobbade båda sommrarna som sångerska i en akustisk ensemble. Denna ensemble turnerade på olika platser och tillställningar inom Staffanstorps kommun och Stina fick bekanta sig med att stå inför publik och sjunga. Tidigare än så hade hon uppträtt inför publik som medverkande i en barnmusikal samt uppträtt i dansshower på Månteatern och Stadsteatern i Lund. Passionen för att skriva tog form tidigt i form av dikter, sagor och låtttexter och hon sjöng mycket karaoke där hemma.


Skapandet i form av ord fanns med henne sen hon i princip lärde sig att skriva. Hennes medverkan i den akustiska ensemblen fick henne till att vilja utforska potentialen i sig själv ännu mer. Hemma såg Stina mycket upp till sin storebror och blev inspirerad av hans sjungande och spelande på gitarren och hon kände att hon också ville göra det och började plinka fram melodier till sina låttexter istället för att enbart nynna melodierna i huvudet. När allting känts rörigt uppe i skallen så har kreativiteten varit det Stina lutat sig mot.


När Stina långt senare tog studenten så blev slutresultatet att Stina på egen hand surfade runt och hittade en folkhögskola uppe i Åsa, Halland där de skulle starta upp en alldeles ny Singer-Singwriterlinje. Livet fick en vändning när hon blev antagen dit. Direkt efter studenten 2013 så for hon iväg och flyttade till Löftadalens Folkhögskola där hon bodde under ett års tid och dök ner i kreativiteten. Hon fick chansen att utvecklas och finna sitt egna uttryck och hon fick bekräftelse på att hennes sång och låttexter faktiskt berörde människor. År av skrivande formades till hennes första Ep "Hjärnspöken" som släpptes 2017 och är producerad av Christopher Fossto och Stina tillsammans. Idag håller hon aktivt igång med sitt skrivande och spelande tillsammans med sitt band som startades upp 2019. Stina och bandet hade sin första spelning tillsammans på Skånefestivalen i Hjärup 2019 och håller aktivt igång med att spela ihop idag.